Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 220 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 10 g
Cukry 8 g
Tuky 1 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 1
Suroviny

350 g červeného zelí
150 g vinných hroznů
1 jablko

Nálev:
1 PL octa
1 PL oleje
5 tablet DiaChromu
sůl

Poznámka: PL = polévková lžíce

Postup

Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou a necháme okapat a vychladnout. Vinné hrozny rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a smícháme s připraveným zelím. Přidáme nálev, vše opatrně smícháme a dáme vychladit. Podáváme k pečeným masům nebo samotné pro osvěžení.
Nálev: v octu rozpustíme tablety DiaChromu, přidáme olej a trochu soli. 

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


DiaChrom - který kdy použít