Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Linecké cukroví I.

Linecké cukroví I.
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 2045 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 36 g
Cukry 4 g
Tuky 36 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 250 g hladce namleté špaldové mouky
  • 170 g másla
  • 20 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky kůry z citronu

    Na potření:

  • rybízovou marmeládu
Postup
  1. Do změklého másla přidáme DiaChrom, žloutky, citrónovou kůru, promícháme s moukou a vypracujeme těsto.
  2. Vložíme do mikrotenového sáčku a necháme v chladu uležet do druhého dne, minimálně 12 hodin.
  3. Poté těsto vyválíme na zhruba 2 mm silný plát. Tvořítkem vykrajujeme kytičky a do poloviny z nich uděláme uprostřed malé kolečko.
  4. Pečeme ve vyřáté troubě na 150 °C přibližně 15 minut dorůžova.
  5. Vychladlé kytičky slepíme marmeládou.
  6. Uložíme v uzavřené krabici na suché a chladné místo a necháme rozležet.

DiaChrom - který kdy použít