Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Madlenky

Madlenky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1544 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 36 g
Cukry 1 g
Tuky 22 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz
Suroviny
  • 165 g hladké špaldové mouky
  • 85 g másla
  • 20 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička šťávy z citrónu
  • 1 lžička citrónové kůry
  • 2 vejce
Postup
  1. Vajíčka vyšleháme s DiaChromem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt.
  2. Rozehřejeme máslo, lehce jej vmícháme do vaječného krému a přidáváme mouku smíchanou s přáškem do pečiva.
  3. Vypracované těsto necháme asi 10 minut uležet.
  4. Mezitím vymažeme formičky na pracny máslem.
  5. Těsto na madlenky dáváme do formiček asi ze 2/3.
  6. Pečeme v vyhřáté troubě nejprve na 180 °C asi 5 minut, potom teplotu snížíme na 150 °C a pečemě dalších 5 minut.
  7. Ještě horké je vyklepneme z formiček a necháme zchládnout.
  8. Ukládáme do plechové nebo plastové krabice na suché a chladné místo.