Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Madlenky


Madlenky
Suroviny

165 g hladké špaldové mouky
85 g másla
20 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička šťávy z citrónu
1 lžička citrónové kůry
2 vejce

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Vajíčka vyšleháme s DiaChromem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vanilkový extrakt. Rozehřejeme máslo, lehce jej vmícháme
do vaječného krému a přidáváme mouku smíchanou s přáškem do pečiva. Vypracované těsto necháme asi 10 minut uležet. Mezitím vymažeme formičky na pracny máslem. Těsto na madlenky dáváme ze 2/3 do formiček. Poté madlenky pečeme v předehřáté troubě nejprve na 180 °C asi 5 minut, poté při 150 °C dalších 5 minut. Ještě horké je vyklepneme z formiček a necháme zchládnout.
Ukládáme do plechové nebo plastové krabice na suché a chladné místo.

Ve 100 g:
Energie: 1544 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 36 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 22 g,
Vláknina: 4 g,
Výměnné jednotky: 3,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít