Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Zázvorové sušenky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1672 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Cukry 1 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Zázvorové sušenky

Suroviny

125 g pohankové mouky
60 g másla
20 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
1 lžička strouhaného zázvoru
1/2 lžičky prášku do pečiva
kůra z pomeranče
vejce na potření

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do rozpuštěného másla přidáme DiaChrom, dobře promícháme a necháme vychladnout. Do prosáté mouky přidáme zázvor, přášek
do pečiva a promícháme. Přidáme vychladlé máslo s DiaChromem a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme kuličky o velikosti ořechu, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Válečkem nebo dlaní kuličky lehce zploštíme, posypeme kůrou z pomeranče a potřeme vyšlehaným vejcem. Vložíme do trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Hotové zázvorky necháme vychladnout a uložíme v chladu
a suchu.


DiaChrom - který kdy použít