Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Zázvorové sušenky


Zázvorové sušenky
Suroviny

125 g pohankové mouky
60 g másla
20 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
1 lžička strouhaného zázvoru
1/2 lžičky prášku do pečiva
kůra z pomeranče
vejce na potření

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do rozpuštěného másla přidáme DiaChrom, dobře promícháme a necháme vychladnout. Do prosáté mouky přidáme zázvor, přášek
do pečiva a promícháme. Přidáme vychladlé máslo s DiaChromem a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme kuličky o velikosti ořechu, naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Válečkem nebo dlaní kuličky lehce zploštíme, posypeme kůrou z pomeranče a potřeme vyšlehaným vejcem. Vložíme do trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Hotové zázvorky necháme vychladnout a uložíme v chladu
a suchu.

Ve 100 g:
Energie: 1672 kJ,
Bílkoviny: 8 g,
Sacharidy: 42 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 22 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 4,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít