Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Rebarborový koláč


Rebarborový koláč
Suroviny

150 g polohrubé mouky
75 g solamylu
35 g (3 PL) DiaChromu sypkého se sukralózou
4 vejce, 120 g másla
500 g rebarbory
½ prášku do pečiva, skořice
tuk na vymazání formy
25 g (2 PL) DiaChromu sypkého se sukralózou na posypání rebarbory

Poznámka: PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup

Drobenka:
50 g polohrubé mouky, 40 g másla, 15 g ( 1 PL) DiaChromu sypkého se sukralózou

Máslo našleháme, postupně přidáváme DiaChrom a vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme DiaChromem a drobenkou a upečeme při teplotě 150 - 170 °C.

Ve 100 g:
Energie: 950 kJ,
Bílkoviny: 4 g,
Sacharidy: 25 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 13 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 2,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.