Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Rebarborový koláč

Rebarborový koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 950 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 25 g
Cukry 1 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

500 g rebarbory
150 g polohrubé mouky
120 g másla
75 g solamylu
35 g DiaChromu sypkého se sukralózou
4 vejce
½ prášku do pečiva
skořice
tuk na vymazání formy
25 g DiaChromu sypkého se sukralózou na posypání rebarbory

Drobénka:
50 g polohrubé mouky
40 g másla
15 g DiaChromu sypkého

 

Postup

Máslo našleháme, postupně přidáváme DiaChrom a vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme DiaChromem a drobenkou. Pečeme při teplotě 150 - 170 °C.

 


DiaChrom - který kdy použít