Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Ředkvičkový salát


Ředkvičkový salát Vhodné pro diabetiky
Suroviny

200 g ředkviček
50 g zakysané smetany
10 g  sušených brusinek
10 g vlašských ořechů

Na dochucení:
sůl
kopr
pažitku
citrónovou šťávu
DiaChrom sypký (červený nebo modrý)

Postup

Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce je smícháme s posekanými ořechy, brusinkami, koprem a zakysanou smetanou. Dochutíme solí, DiaChromem a citrónovou šťávou.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 352 kJ,
Bílkoviny: 2 g,
Sacharidy: 8 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 5 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 0,8

DiaChrom - který kdy použít