Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Sirup ze sedmikrásky Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 283 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 17 g
Cukry 0 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1,7

Sirup ze sedmikrásky

Suroviny

500 květů sedmikrásek (cca 60 g)
1 l vody
1 citrón
20 g kyseliny citrónové
200 g DiaCromu sypkého (červený nebo modrý)

Postup

Vodu převaříme, necháme vychladnout a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Do sklenice vložíme květy sedmikrásky a nakrájený citrón na kolečka. Zalijeme vychladlou vodou, přikryjeme a necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den přecedíme přes plátýnko, vymačkáme, přidáme DiaChrom a na mírném ohni zahříváme než se sladidlo úplně rozpustí. Nalijeme do lahve a uzavřeme. Ze sirupu děláme osvěžující limonádu, můžeme ho nalít do tvořítka na led, nechat zmrazit a použít ho na ochalzení nápoje, nebo používáme na oslazení čaje.
Skladování: skladujeme v lednici, nebo pro delší uchování v mrazáku.

Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.


DiaChrom - který kdy použít