Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Sirup ze sedmikrásky


Sirup ze sedmikrásky Vhodné pro diabetiky
Suroviny

500 květů sedmikrásek (cca 60 g)
1 l vody
1 citrón
20 g kyseliny citrónové
200 g DiaCromu sypkého

Postup

Vodu převaříme, necháme vychladnout a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Do sklenice vložíme květy sedmikrásky a nakrájený citrón na kolečka. Zalijeme vychladlou vodou, přikryjeme a necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den přecedíme přes plátýnko, vymačkáme, přidáme DiaChrom a na mírném ohni zahříváme než se sladidlo úplně rozpustí. Nalijeme do lahve a uzavřeme. Ze sirupu děláme osvěžující limonádu, můžeme ho nalít do tvořítka na led, nebo používáme na oslazení čaje.
Skladování:
Skladujeme v lednici, nebo pro delší uchování v mrazáku.

Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.

Ve 100 g:
Energie: 283 kJ,
Bílkoviny: 0 g,
Sacharidy: 17 g,
Cukry: 0 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 0 g,
Výměnné jednotky: 1,7