Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Piškotový beránek
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 950 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 37 g
Cukry 1 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Piškotový beránek

Suroviny

170 g hrubé mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 PL horké vody
4 vejce
šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: PL = polévková lžíce, vrchovatá polévková lžíce DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Žloutky vyšleháme s DiaChromem do pěny. Postupně přimícháváme horkou vodu a citrónovou šťávu a kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou do žloutkové pěny. Těsto nalijeme do formy silně vymazané a vysypané jemnou strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 až 40 minut.


DiaChrom - který kdy použít