Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Piškotový beránek


Piškotový beránek
Suroviny

170 g hrubé mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 PL horké vody
4 vejce
šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: PL = polévková lžíce, vrchovatá polévková lžíce DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Žloutky vyšleháme s DiaChromem do pěny. Postupně přimícháváme horkou vodu a citrónovou šťávu a kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou do žloutkové pěny. Těsto nalijeme do formy silně vymazané a vysypané jemnou strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 až 40 minut.

Ve 100 g:
Energie: 950 kJ,
Bílkoviny: 10 g,
Sacharidy: 37 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 5 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 3,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít