Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Domácí chléb
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1043 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 50 g
Cukry 1 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Domácí chléb

Suroviny

1 kg hladké mouky
50 g droždí
2 dcl vody
1/2 l vlažného piva
1 lžičku DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
1 PL kmínu
1 PL soli
1 PL octa

Poznámka: PL - polévková lžíce

 

Postup

Z droždí, vody, DiaChromu a 2 Pl mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám, dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 h. Potom z těsta utvoříme šišku, nebo bochánek, dáme na pomoučený plech a necháme ještě 20 minut kynout. Před pečením potřeme slanou vodou a pečeme 15 minut při 250 °C, potom teplotu zmírníme na 170 °C a pečeme ještě 40 až 50 minut dozlatova.
Hotový chléb ještě potřeme slanou vodou.


DiaChrom - který kdy použít