Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1043 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 50 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 1 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 5 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Poznámka: PL - polévková lžíce
Z droždí, vody, sladidla DiaChrom a 2 Pl mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám, dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 h. Potom z těsta utvoříme šišku, nebo bochánek, dáme na pomoučený plech a necháme ještě 20 minut kynout. Před pečením potřeme slanou vodou a pečeme 15 minut při 250 °C, potom teplotu zmírníme na 170 °C a pečeme ještě 40 až 50 minut dozlatova.
Hotový chléb ještě potřeme slanou vodou.