DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Domácí chléb


Domácí chléb
Suroviny

1 kg hladké mouky
50 g droždí, 2 dcl vody
1 čajová lžička DiaChromu sypkého
1 PL kmínu, 1 PL soli, 1 PL octa, 1/2 l vlažného piva

Poznámka: PL - polévková lžíce

 

Postup

Z droždí, vody, DiaChromu a 2 Pl mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám, dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 h. Potom z těsta utvoříme šišku, nebo bochánek, dáme na pomoučený plech a necháme ještě 20 minut kynout. Před pečením potřeme slanou vodou a pečeme 15 minut při 250 °C, potom teplotu zmírníme na 170 °C a pečeme ještě 40 až 50 minut dozlatova. Hotový chléb ještě potřeme slanou vodou.

Výživové hodnoty ve 100 g:
Energie: 1043 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 50 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 1 g,
Vláknina: 2 g,
VJ: 5