Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Domácí chléb

Domácí chléb
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1043 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 50 g
Cukry 1 g
Tuky 1 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 1 kg hladké mouky
  • 50 g droždí
  • 2 dcl vody
  • 1/2 l vlažného piva
  • 1 lžičku sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 PL kmínu
  • 1 PL soli
  • 1 PL octa

Poznámka: PL - polévková lžíce

Postup

Z droždí, vody, sladidla DiaChrom a 2 Pl mouky uděláme kvásek. Přidáme k ostatním surovinám, dobře propracujeme a necháme na teplém místě vykynout asi 1 h. Potom z těsta utvoříme šišku, nebo bochánek, dáme na pomoučený plech a necháme ještě 20 minut kynout. Před pečením potřeme slanou vodou a pečeme 15 minut při 250 °C, potom teplotu zmírníme na 170 °C a pečeme ještě 40 až 50 minut dozlatova.

Hotový chléb ještě potřeme slanou vodou.


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz