Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Jahodová roláda


Jahodová roláda Vhodné pro diabetiky
Suroviny

100 g polohrubé mouky
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý
6 vajec 
Náplň:
250 g másla
200 ml mléka
2 PL vanilkového pudinku
6 g DiaChromu sypkého
jahody
Ostatní:
kokos na posypání
jahody na ozdobu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Utřeme žloutky s DiaChromem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě ho vmícháváme s moukou do utřených žloutků. Těsto nalijeme
na  plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Po upečení vyndáme z plechu a piškot srolujeme.
Náplň: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme pudink a DiaChrom. Roládu rozbalíme, potřeme 2/3 krému, poklademe rozkrájenými jahodami a znovu srolujeme.
Zbytkem krému potřeme roládu a posypeme kokosem, ozdobíme jahodami.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 1214 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 15 g,
Cukry: 2 g,
Tuky: 24 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 1,5

DiaChrom - který kdy použít