Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Jahodová roláda


Jahodová roláda Vhodné pro diabetiky
Suroviny

100 g polohrubé mouky
30 g (2 a 1/2 PL) DiaChromu sypkého
6 vajec, kokos na posypání
Náplň: 250 g másla, 200 ml mléka, 2 PL vanilkového pudinku, 6 g (1PL) DiaChromu sypkého, jahody

Poznámka: PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup

Utřeme žloutky s DiaChromem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě ho vmícháváme s moukou do utřených žloutků. Těsto nalijeme na  plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 10 minut při 200 °C. Po upečení vyndáme z plechu a piškot srolujeme.
Náplň: uvaříme pudink a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme pudink a DiaChrom. Roládu rozbalíme, potřeme 2/3 krému, poklademe rozkrájenými jahodami a znovu srolujeme. Zbytkem krému potřeme roládu a posypeme kokosem, ozdobíme jahodami.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 1214 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 15 g,
Cukry: 2 g,
Tuky: 24 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 1,5