Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Jahodová roláda

Jahodová roláda Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1214 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 15 g
Cukry 2 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,5

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny


Těsto: 

  • 100 g polohrubé mouky
  • 30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 6 vajec 

Náplň: 

  • 250 g másla
  • 200 ml mléka
  • 2 PL vanilkového pudinku
  • 6 g DiaChromu sypkého
  • jahody

Ostatní: 

  • kokos na posypání
  • jahody na ozdobu

Postup


Těsto:

  1. Utřeme žloutky s DiaChromem
  2. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě ho vmícháváme s moukou do utřených žloutků
  3. Těsto nalijeme na  plech vyložený pečícím papírem
  4. Pečeme asi 10 minut při 200 °C
  5. Po upečení vyndáme z plechu a piškot srolujeme

Náplň:

  1. Uvaříme pudink a necháme vychladnout
  2. Máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme pudink a DiaChrom
  3. Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme 2/3 krému, poklademe rozkrájenými jahodami a znovu srolujeme
  4. Zbytkem krému potřeme roládu, posypeme kokosem a ozdobíme jahodami

DiaChrom - který kdy použít