Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1125 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 10 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 22 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 1 |
Krém:
Ostatní:
Z bílků vyšleháme hustý sníh. Zvlášť si ušleháme žloutky, sladidlo DiaChrom a kakao, vznikne tužší hmota, ke které postupně přidáváme sníh
a opatrně ho zapracováváme. Nakonec vmícháme hrubou mouku, vše opatrně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme potřít olejem, aby se nám z papíru po upečení lépe sundávalo). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně
8 - 10 min. Necháme vychladnout.
Krém: rozmícháme maskarpóne, přidáme kakao a pořádně promícháme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a postupně vmícháme
do mascarpóne. Vychladlé těsto rozkrojíme na 4 díly, každý natřeme višňouvou marmeládou a krémem a skládáme na sebe. Poslední natřenou vrstvu posypeme kakaem.
Pokud krém nebudeme servírovat dětem, tak při míchání mascarpone můžeme přidat až 5 lžic likéru. Skvělé je Baileys, vaječný likér, višňový likér, Amaretto nebo rum.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.