Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Višňový řez

Višňový řez Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1125 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 10 g
Cukry 3 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1
Suroviny

50 g hrubé mouky
40 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
20 g kakaa
6  vajec
Krém:
500 g Mascarpóne
400 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
20 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
20 g kakaa
Ostatní:
višňovou marmeládu
kakao na posypání 

Postup

Z bílků vyšleháme hustý sníh. Zvlášť si ušleháme žloutky, DiaChrom a kakao, vznikne tužší hmota, ke které postupně přidáváme sníh
a opatrně ho zapracováváme. Nakonec vmícháme hrubou mouku, vše opatrně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme potřít olejem, aby se nám z papíru po upečení lépe sundávalo). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně
8 - 10 min. Necháme vychladnout.
Krém: rozmícháme maskarpóne, přidáme kakao a pořádně promícháme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a postupně vmícháme
do mascarpóne. Vychladlé těsto rozkrojíme na 4 díly, každý natřeme višňouvou marmeládou a krémem a skládáme na sebe.  Poslední natřenou vrstvu posypeme kakaem.
Pokud krém nebudeme servírovat dětem, tak při míchání mascarpone můžeme přidat až 5 lžic likéru. Skvělé je Baileys, vaječný likér, višňový likér, Amaretto nebo rum.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


DiaChrom - který kdy použít