Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Višňový řez


Višňový řez Vhodné pro diabetiky
Suroviny

6  vajec
40 g DiaChromu sypkého
20 g kakaa
50 g hrubé mouky
Krém:
500 g Mascarpóne
400 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
20 g DiaChromu sypkého
20 g kakaa
Ostatní:
višňová marmeláda bez cukru, višně, lístky máty

 

Postup

Z bílků vyšleháme hustý sníh. Zvlášť si ušleháme žloutky, DiaChrom a kakao, vznikne tužší hmota, ke které postupně přidáváme sníh a opatrně ho zapracováváme. Nakonec vmícháme hrubou mouku, vše opatrně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme potřít olejem, aby se nám z papíru po upečení lépe sundávalo). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C
přibližně 8 - 10 min. Necháme vychladnout.
Krém:
Rozmícháme maskarpóne, přidáme kakao a pořádně promícháme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a postupně vmícháme do mascarpóne. Vychladlé těsto rozkrojíme na 4 díly, každý natřeme višňouvou marmeládou a krémem a skládáme na sebe.  Poslední natřenou vrstvu posypeme kakaem a ozdobíme višněmi a lístkem máty.

Pokud krém nebudeme servírovat dětem, tak při míchání mascarpone můžeme přidat až 5 lžic likéru. Skvělé je Baileys, vaječný likér, višňový likér, Amaretto nebo i rum.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 1125 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 10 g,
Cukry: 3 g,
Tuky: 22 g,
Vláknina: 0 g,
Výměnné jednotky: 1