Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Višňový řez

Višňový řez
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1125 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 10 g
Cukry 3 g
Tuky 22 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1
Suroviny
  • 50 g hrubé mouky
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 20 g kakaa
  • 6  vajec

Krém:

  • 500 g Mascarpóne
  • 400 ml šlehačky
  • 2 ztužovače šlehačky
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 20 g kakaa

Ostatní:

  • višňovou marmeládu
  • kakao na posypání 
Postup

Z bílků vyšleháme hustý sníh. Zvlášť si ušleháme žloutky, sladidlo DiaChrom a kakao, vznikne tužší hmota, ke které postupně přidáváme sníh
a opatrně ho zapracováváme. Nakonec vmícháme hrubou mouku, vše opatrně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (papír můžeme potřít olejem, aby se nám z papíru po upečení lépe sundávalo). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně
8 - 10 min. Necháme vychladnout.

Krém: rozmícháme maskarpóne, přidáme kakao a pořádně promícháme. Ušleháme šlehačku se ztužovačem a postupně vmícháme
do mascarpóne. Vychladlé těsto rozkrojíme na 4 díly, každý natřeme višňouvou marmeládou a krémem a skládáme na sebe.  Poslední natřenou vrstvu posypeme kakaem.

Pokud krém nebudeme servírovat dětem, tak při míchání mascarpone můžeme přidat až 5 lžic likéru. Skvělé je Baileys, vaječný likér, višňový likér, Amaretto nebo rum.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!