Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Bublanina se švestkami
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 787 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 29 g
Cukry 5 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,9

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Bublanina se švestkami

Suroviny

300 g polohrubé mouky
50 g DiaChromu sypkého se sukralózou
200 ml mléka
80 g Hery
2 vejce
1 kypřící prášek do pečiva
500 g švestek

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Změklou Heru nakrájíme na malé kousky, přidáme DiaChrom, žloutky a utřeme. Střídavě vmícháme vlažné mléko a asi 2/3 mouky. Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce zapracujeme. Těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem a poklademe švestkami. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlou bublaninu posypeme DiaChromem.


DiaChrom - který kdy použít