Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Bublanina se švestkami

Bublanina se švestkami
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 787 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 29 g
Cukry 5 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,9

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 200 ml mléka
  • 80 g Hery
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 500 g švestek

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Změklou Heru nakrájíme na malé kousky, přidáme sladidlo DiaChrom, žloutky a utřeme. Střídavě vmícháme vlažné mléko a asi 2/3 mouky. Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce zapracujeme. Těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem a poklademe švestkami. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlou bublaninu posypeme sladidlem DiaChrom.


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!