Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Švestkový koláč


Švestkový koláč
Suroviny

125 ml mléka, 50 g másla,
1 žloutek, 250 g polohrubé mouky
20 g (2 PL) DiaChromu sypkého
3 g soli, citrónová kůra
1 sáček sušeného droždí
300 g švestek
ořechy, strouhané mandle

Drobenka:
3 PL hladké mouky
1 PL DiaChromu sypkého
1 PL změklého másla
1 vejce na potření

PL = vrchovatá polévková lžíce (cca 12 g)

Postup

Do mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme citrónovou kůru, DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupně přidáme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme do krajů. Na těsto klademe půlky vypeckovaných švestek a posypeme drobenkou, můžeme přidat ořechy a mandle.

Ve 100 g:
Energie: 1006 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 33 g,
Cukry: 4 g,
Tuky: 10 g,
Vláknina: 2 g

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.