Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Švestkový koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1006 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Švestkový koláč

Suroviny

125 ml mléka, 50 g másla,
1 žloutek, 250 g polohrubé mouky
20 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
3 g soli, citrónová kůra
1 sáček sušeného droždí
300 g švestek
ořechy, strouhané mandle

Drobenka:
3 PL hladké mouky
1 PL DiaChromu sypkého
1 PL změklého másla
1 vejce na potření

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme citrónovou kůru, DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupně přidáme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme do krajů. Na těsto klademe půlky vypeckovaných švestek a posypeme drobenkou, můžeme přidat ořechy a mandle.


DiaChrom - který kdy použít