Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1006 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 33 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 2 g |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
125 ml mléka, 50 g másla,
1 žloutek, 250 g polohrubé mouky
20 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
3 g soli, citrónová kůra
1 sáček sušeného droždí
300 g švestek
ořechy, strouhané mandle
Drobenka:
3 PL hladké mouky
1 PL DiaChromu sypkého
1 PL změklého másla
1 vejce na potření
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Do mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme citrónovou kůru, DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupně přidáme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme do krajů. Na těsto klademe půlky vypeckovaných švestek a posypeme drobenkou, můžeme přidat ořechy a mandle. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 cca 20 min (až jsou okraje zlatavé).