Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Švestkový koláč

Švestkový koláč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1006 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 33 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 125 ml mléka
  • 50 g másla
  • 1 žloutek
  • 250 g polohrubé mouky
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 3 g soli
  • citrónová kůra
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 300 g švestek
  • ořechy
  • strouhané mandle

Drobenka:

  • 3 PL hladké mouky
  • 1 PL sypkého sladidla DiaChrom
  • 1 PL změklého másla
  • 1 vejce na potření

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do mouky rozdrobíme změklé máslo, přidáme citrónovou kůru, sladidlo DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupně přidáme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a roztáhneme do krajů. Na těsto klademe půlky vypeckovaných švestek a posypeme drobenkou, můžeme přidat ořechy a mandle. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme na 180 cca 20 min (až jsou okraje zlatavé).


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!