Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Čokoládový dort


Čokoládový dort
Suroviny

160 g hrubé mouky
160 g másla
160 g hořké čokolády
100 g lískových ořechů
50 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
6 vajec

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Máslo, DiaChrom, žloutky a změklou čokoládu (rozpustit nad parou) důkladně promícháme. Potom přidáváme po trošce hrubou mouku, nasekané ořechy a z bílků ušlehaný tuhý sníh a všechno lehce promícháme. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
Upečený moučník necháme vychladnout, polijeme čokoládovou polevou.

Ve 100 g:
Energie: 1656 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 27 g,
Cukry: 1 g,
Tuky: 30 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 2,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít