Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Linecké cukroví

Linecké cukroví
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1854 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Cukry 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g Hery
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1 lžičku citronové šťávy
na špičku nože vanilky

Na potření:
30 g rybízové marmelády

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do prosáté mouky přidáme DiaChrom, na kousky nakrájenou Heru, žloutky, citronovou šťávu a vanilku. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme přes noc odpočívat v lednici. 

Odpočinuté těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme cukroví a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. U poloviny cukroví vykrojíme uprostřed kolečko. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8-10 minut, podle tloušťky těsta. Když okraje začínají mírně zlátnout, okamžitě cukroví vyndáme. Necháme ho vychládnout a pak ho spojíme rybízovou marmeládou.

Hotové cukroví naskládáme do plechové nebo plastové krabice a necháme do Štědrého dne uležet.


DiaChrom - který kdy použít