Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Linecké cukroví III.

Linecké cukroví III.
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1854 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 42 g
Cukry 0 g
Tuky 28 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g Hery
  • 30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 2 žloutky
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • na špičku nože vanilky

    Na potření:

  • 30 g rybízové marmelády
Postup
  1. Do prosáté mouky přidáme DiaChrom, na kousky nakrájenou Heru, žloutky, citronovou šťávu a vanilku.
  2. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie nebo mikrotenového sáčku a necháme přes noc odpočívat v lednici. 
  3. Odpočinuté těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme cukroví a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. U poloviny cukroví vykrojíme uprostřed kolečko.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8-10 minut, podle tloušťky těsta. Když okraje začínají mírně zlátnout, okamžitě cukroví vyndáme.
  5. Necháme ho vychládnout a pak ho spojíme rybízovou marmeládou.
  6. Hotové cukroví naskládáme do plechové nebo plastové krabice a necháme do Štědrého dne uležet.


DiaChrom - který kdy použít