Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Mandlové hvězdičky


Mandlové hvězdičky
Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1/2 lžičky mletého badyánu
na špičku nože vanilky

Ostatní:
30 g meruňkové marmelády
50 g čokoládouvé polevy
20 g mandlí na ozdobu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Všechny suroviny důkladně zpracujeme a těsto necháme alespoň hodinu odpočinout.
Poté vykrajujeme hvězdičky. Jedna polovina hvězdiček bude plná a u druhé vykrojíme střed menší hvězdičkou podle obrázku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10 minut. Jakmile začnou zlátnout okraje okamžitě vyndáme z trouby.
Vychladlé cukroví spojíme marmeládou, do vnitřku vykrojené hvězdičky opatrně nalejeme čokoládovou polevu a ozdobíme mandličkou.

Ve 100 g:
Energie: 2052 kJ,
Bílkoviny: 9 g,
Sacharidy: 42 g,
Cukry: 6 g,
Tuky: 33 g,
Vláknina: 3 g,
Výměnné jednotky: 4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít