Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Mandlové hvězdičky

Mandlové hvězdičky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 2052 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 42 g
Cukry 6 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • na špičku nože vanilky

Ostatní:

  • 30 g meruňkové marmelády
  • 50 g čokoládouvé polevy
  • 20 g mandlí na ozdobu
Postup
  1. Všechny suroviny důkladně zpracujeme a těsto necháme alespoň hodinu odpočinout.
  2. Poté vykrajujeme hvězdičky. Jedna polovina hvězdiček bude plná a u druhé vykrojíme střed menší hvězdičkou podle obrázku.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10 minut. Jakmile začnou zlátnout okraje okamžitě vyndáme z trouby.
  4. Vychladlé cukroví spojíme marmeládou, do vnitřku vykrojené hvězdičky opatrně nalejeme čokoládovou polevu a ozdobíme mandličkou.

Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz