Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Mandlové hvězdičky

Mandlové hvězdičky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 2052 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 42 g
Cukry 6 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1/2 lžičky mletého badyánu
na špičku nože vanilky

Ostatní:
30 g meruňkové marmelády
50 g čokoládouvé polevy
20 g mandlí na ozdobu

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Všechny suroviny důkladně zpracujeme a těsto necháme alespoň hodinu odpočinout.
Poté vykrajujeme hvězdičky. Jedna polovina hvězdiček bude plná a u druhé vykrojíme střed menší hvězdičkou podle obrázku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10 minut. Jakmile začnou zlátnout okraje okamžitě vyndáme z trouby.
Vychladlé cukroví spojíme marmeládou, do vnitřku vykrojené hvězdičky opatrně nalejeme čokoládovou polevu a ozdobíme mandličkou.


DiaChrom - který kdy použít