300 g hladké mouky
200 g másla
80 g jemně mletých blanšírovaných mandlí
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
2 žloutky
1/2 lžičky mletého badyánu
na špičku nože vanilky
Ostatní:
30 g meruňkové marmelády
50 g čokoládouvé polevy
20 g mandlí na ozdobu
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Všechny suroviny důkladně zpracujeme a těsto necháme alespoň hodinu odpočinout.
Poté vykrajujeme hvězdičky. Jedna polovina hvězdiček bude plná a u druhé vykrojíme střed menší hvězdičkou podle obrázku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C cca 10 minut. Jakmile začnou zlátnout okraje okamžitě vyndáme z trouby.
Vychladlé cukroví spojíme marmeládou, do vnitřku vykrojené hvězdičky opatrně nalejeme čokoládovou polevu a ozdobíme mandličkou.
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.