Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Vánoční punč


Vánoční punč
Suroviny

200 ml černého čaje
200 ml pomerančové šťávy
100 ml rumu
100 ml suchého červeného vína
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
šťáva z jednoho citrónu

Ovoce:
1 pomeranč
1 citrón
30 g sušeného ovoce

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Všechny tekuté ingredience přivedeme k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, odstavíme ji z plotny. Osladíme DiaChromem
a mícháme, dokud se sladidlo nerozpustí. Přidáme nakrájený pomeranč, citrón a sušené ovoce.
Necháme asi deset minut odležet – ovoce nasákne chutě punče. Podáváme ještě horké. 

Ve 100 g:
Energie: 330 kJ,
Bílkoviny: 0 g,
Sacharidy: 9 g,
Cukry: 5 g,
Tuky: 0 g,
Vláknina: 1 g,
Výměnné jednotky: 1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.


DiaChrom - který kdy použít