Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Vánoční punč
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 330 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 9 g
Cukry 5 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Vánoční punč

Suroviny

200 ml černého čaje
200 ml pomerančové šťávy
100 ml rumu
100 ml suchého červeného vína
30 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
šťáva z jednoho citrónu

Ovoce:
1 pomeranč
1 citrón
30 g sušeného ovoce

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Všechny tekuté ingredience přivedeme k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, odstavíme ji z plotny. Osladíme DiaChromem
a mícháme, dokud se sladidlo nerozpustí. Přidáme nakrájený pomeranč, citrón a sušené ovoce.
Necháme asi deset minut odležet – ovoce nasákne chutě punče. Podáváme ještě horké. 


DiaChrom - který kdy použít