Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1436 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 31 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 22 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 3,1 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Náplň:
Čokoládová poleva:
Ostatní:
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Smícháme mouku, sladidlo DiaChrom, kakao a jedlou sodu. Přidáme kefírové mléko, olej, vejce, višňovou marmeládu a vše vyšleháme dohladka. Těsto vylejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí.
Po vychladnutí dort podélně rozkrojíme na tři části. První část natřeme polovinou náplně a položíme na ni druhou část. Druhou část natřeme zbytkem náplně a položíme na ni třetí část. Třetí část polijeme horkou čokoládovou polevou a opatrně rozetřeme. Nakonec posypeme sekanými mandlemi.
Náplň:
Mascarpone rozmícháme se zakysanou smetanou, přidáme DiaChrom a kakao. Vše vymícháme do hladkého krému.
Čokoládová poleva:
Máslo a nalámanou čokoládu pomalu zahřejeme, mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří hladká čokoládová poleva.