Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Čokoládový dort

Čokoládový dort
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1436 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 31 g
Cukry 4 g
Tuky 22 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 ml kefírového mléka
  • 200 ml oleje
  • 100 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 80 g višňové marmelády
  • 30 g kakaa
  • 2 vejce
  • 1 lžička jedlé sody

Náplň:

  • 250 g mascarpone
  • 180 g zakysané smetany (18%)
  • 12 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 20 g kakaa

Čokoládová poleva:

  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 50 g  másla

Ostatní:

  • 20 g mandlí

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

 

Postup

Smícháme mouku, sladidlo DiaChrom, kakao a jedlou sodu. Přidáme kefírové mléko, olej, vejce, višňovou marmeládu a vše vyšleháme dohladka. Těsto vylejeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí.
Po vychladnutí dort podélně rozkrojíme na tři části. První část natřeme polovinou náplně a položíme na ni druhou část. Druhou část natřeme zbytkem náplně a položíme na ni třetí část. Třetí část polijeme horkou čokoládovou polevou a opatrně rozetřeme. Nakonec posypeme sekanými mandlemi.

Náplň:
Mascarpone rozmícháme se zakysanou smetanou, přidáme DiaChrom a kakao. Vše vymícháme do hladkého krému.

Čokoládová poleva:
Máslo a nalámanou čokoládu pomalu zahřejeme, mícháme tak dlouho, až se nám vytvoří hladká čokoládová poleva.

 


Přidejte si náš Seznam boxík a žádný recept už Vám neuteče!
Přidat na Seznam.cz