Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1063 kJ |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 30 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 3 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Tvarohová náplň:
Povidlová náplň:
Na ozdobu:
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Do mouky přidáme citrónovou kůru, sladidlo DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupě přidáváme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Z vykynutého těsta odkrojíme 3x 25 g a zbytek těsta rozválíme do kruhu, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě prsty roztáhneme do kruhu, který by měl být ukončen vyvýšeným okrajem, aby nám náplň nevytekla. Ze zbylých tří kousků těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých upleteme copánek. Ten přendáme na vytvarovaný koláč a spojíme ho do kruhu. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a zdobíme podle vlastní fantazie nebo šikovnosti hospodyňky. Okraje těsta a copánek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 40 minut podle tloušťky těsta. Jakmile začnou okraje zlátnout, vyndáme koláč z trouby a necháme vychladnout.