Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Dubecký družbanec

Dubecký družbanec
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1063 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 30 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 ml mléka
  • 50 g másla
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 žloutek
  • 3 g soli
  • 1 sáček sušeného droždí
  • citrónovou kůru
  • 1 vejce na potření

Tvarohová náplň:

  • 300 g měkkého polotučného tvarohu
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 1 žloutek
  • citrónovou kůru

Povidlová náplň:

  • 40 g švestkových povidel
  • rum na rozředění

Na ozdobu:

  • 40 g mandlí

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do mouky přidáme citrónovou kůru, sladidlo DiaChrom, sůl, sušené droždí a postupě přidáváme ve vlažném mléce rozšlehaný žloutek a  změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme v teple vykynout asi 1 hodinu. Z vykynutého těsta odkrojíme 3x 25 g a zbytek těsta rozválíme do kruhu, přendáme na plech vyložený pečícím papírem a ještě prsty roztáhneme do kruhu, který by měl být ukončen vyvýšeným okrajem, aby nám náplň nevytekla. Ze zbylých tří kousků těsta vyválíme tenké válečky, ze kterých upleteme copánek. Ten přendáme na vytvarovaný koláč a spojíme ho do kruhu. Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a zdobíme podle vlastní fantazie nebo šikovnosti hospodyňky. Okraje těsta a copánek potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 40 minut podle tloušťky těsta. Jakmile začnou okraje zlátnout, vyndáme koláč z trouby a necháme vychladnout. 


Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!