Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Velikonoční beránek
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1413 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 34 g
Cukry 0 g
Tuky 20 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 3,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Velikonoční beránek

Suroviny

300 g polohrubé mouky
80 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
150 ml oleje
200 ml vody
4 vejce
1 prášek do pečiva

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Vejce vyšleháme s DiaChromem. Postupně přidáváme olej, vodu, mouku a prášek do pečiva a pořádně vyšleháme. Těsto nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut podle velikosti formy. Hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí. Po vychladnutí beránka dozdobíme.


DiaChrom - který kdy použít