Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1413 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 34 g
Cukry 0 g
Tuky 20 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 3,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g polohrubé mouky
  • 80 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 150 ml oleje
  • 200 ml vody
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup
  1. Vejce vyšleháme se sladidlem DiaChromem. Postupně přidáváme olej, vodu, mouku a prášek do pečiva a pořádně vyšleháme.
  2. Těsto nalejeme do formy vymazané olejem a vysypané moukou.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut podle velikosti formy. Hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí.
  4. Po vychladnutí beránka dozdobíme.

Koupit na Dr. Zdravíčko 🛒   Hledat na Heuréce!


zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - duben