Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼

Pesto z medvědího česneku


Pesto z medvědího česneku Vhodné pro diabetiky
Suroviny

150 ml olivového oleje
100 g medvědího česneku
50 g mletých ořechů
30 g strouhaného parmazánu
1 šalotka (cca 30 g)
citrónovou šťávu
špetka soli
špetka DiaChromu (červený nebo modrý)

Postup

Medvědí česnek přebereme, opláchneme, odstraníme silnější stonky a nahrubo nasekáme. Společně s ořechy a šalotkou rozmixujeme a postupně přidáváme olivový olej. Do rozmixované směsi přidáme najemno nastrouhaný parmazán, citrónovou šťávu špetku soli a DiaChromu a promícháme. Pesto plníme do menších vysterilovaných skleniček, stlačíme lžičkou tak, aby bylo celé pokryté olejem. Skladujeme v chladničce. Pesto používáme na těstoviny, pizzu, nebo podáváme na opečeném toustu.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.

Ve 100 g:
Energie: 2090 kJ,
Bílkoviny: 6 g,
Sacharidy: 4 g,
Cukry: 0 g,
Tuky: 52 g,
Vláknina: 2 g,
Výměnné jednotky: 0,4

DiaChrom - který kdy použít