Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Pesto z medvědího česneku Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 2090 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 4 g
Cukry 0 g
Tuky 52 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 0,4

Pesto z medvědího česneku

Suroviny

150 ml olivového oleje
100 g medvědího česneku
50 g mletých ořechů
30 g strouhaného parmazánu
1 šalotka (cca 30 g)
citrónovou šťávu
špetka soli
špetka DiaChromu (červený nebo modrý)

Postup

Medvědí česnek přebereme, opláchneme, odstraníme silnější stonky a nahrubo nasekáme. Společně s ořechy a šalotkou rozmixujeme a postupně přidáváme olivový olej. Do rozmixované směsi přidáme najemno nastrouhaný parmazán, citrónovou šťávu špetku soli a DiaChromu a promícháme. Pesto plníme do menších vysterilovaných skleniček, stlačíme lžičkou tak, aby bylo celé pokryté olejem. Skladujeme v chladničce. Pesto používáme na těstoviny, pizzu, nebo podáváme na opečeném toustu.

Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.


DiaChrom - který kdy použít