Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Kefírové lívance Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 668 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 21 g
Cukry 4 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,1

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Kefírové lívance

Suroviny


Těsto:

  • 500 g kefírového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 20 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 20 g čokolády na vaření

 

Postup
  1. Smícháme mouku, DiaChrom, jedlou sodu a sůl
  2. V kefíru rozšleháme vejce, postupně přisypáváme sypkou směs a vymícháme hladké těsto
  3. Na suché teflonové pánvi smažíme lívance z obou stran do zlatova
  4. Z tvarohu a DiaChromu vymícháme hladký krém
  5. Lívance potřeme tvarohovým krémem a ozdobíme čokoládovými hoblinami