Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Buchta trio

Buchta trio Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 787 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 18 g
Cukry 3 g
Tuky 11 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1,8

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 250 g polohrubé mouky
  • 70 g DiaChromu sypkého se sukralózou (červený)
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • 5 vajec
  • 1 prášek do pečiva

Pudinková náplň:

  • 2 karamelové pudinky
  • 750 ml mléka
  • 5 g Diachromu sypkého (červený nebo modrý)


Krém:

  • 2 zakysané smetany
  • 10 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)


Na posypání:

  • kakao
Postup
  1. Vejce utřeme s DiaChromem
  2. Přidáme olej a vodu a vyšleháme
  3. Postupně přidáváme mouku, prášek do pečiva a vyšleháme hladké těsto
  4. Těsto nalejeme na plech vyložený pečícím papírem
  5. Z pudinku, DiaChromu a mléka uvaříme hustší pudink
  6. Horký pudink nalejeme cikcak na těsto
  7. Pečeme asi 20 minut při 180 °C
  8. Po upečení buchtu vyndáme a necháme vychladnout
  9. Zakysyné smetany smícháme s DiaChromem a natřeme na moučník
  10. Krém ze zakysané smetany jemně poprášíme kakaem
  11. Necháme vychladit a podáváme