Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 546 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 33 g
Cukry 4 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3,3

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g červeného rybízu
  • 150 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 10 g Gelfixu klasik
Postup
  1. Rybíz omyjeme, odstraníme stopky a očistíme
  2. Dáme do kastrůlku a necháme rozvařit
  3. Rozvařenou hmotu propasírujeme a dáme znovu vařit
  4. Přidáme DiaChrom a Gelfix a povaříme do zhoustnutí
  5. Ještě horké plníme do čistých, sterilních a suchých skleniček, ihned uzavřeme víčkem, opatrně obrátíme dnem vzhůru a položíme na prostřenou utěrku.
  6. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  7. Uchováváme na chladném a temném místě