Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Banán v čokoládě

Banán v čokoládě
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1040 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 30 g
Cukry 22 g
Tuky 13 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 3

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 400 g banánu (2ks)
  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g arašídů
  • 25 g arašídového másla
  • 5 g kokosového oleje
  • špetka DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
Postup
  1. Banány rozkrojíme na půl a napíchneme je na nanukové dřívko
  2. Arašídy nasekáme a na sucho opražíme na pánvi
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem
  4. Arašídové máslo osladíme DiaChromem
  5. Banán postupně obalíme v arašídovém másle, namočíme do čokolády a posypeme nasekanými arašídy
  6. Necháme vychladit (alespoň jednu hodinu, ale nejlepší je druhý den) a podáváme