Sladidlo DiaChrom
Víc než jen sladidlo...
CZ ▼


Nepečený čokoládový dort

Nepečený čokoládový dort Vhodné pro diabetiky
Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1754 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 20 g
Cukry 7 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g

Výměnné jednotky 2

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 300 ml kokosového mléka (z plechovky, zhruba 3/4 plechovky)
  • 200 g hořké čokolády
  • 300 g mletých mandlí
  • 55 g kakaového prášku
  • 25 g DiaChromu sypkého (červený nebo modrý)
  • 30 ml roztaveného kokosového oleje (cca 3 PL lžíce)
Postup
  1. Kokosové mléko zahřejeme na mírném ohni
  2. Přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí
  3. Do mísy dáme mleté mandle, kakaový prášek, DiaChrom, kokosový olej a mícháme až se směs spojí
  4. Směs vysypeme do dortové formy a přitlačíme tak, aby se nám vytvořil korpus
  5. Na takto připravený korpus nalijeme čokoládovou hmotu a vložíme do lednice na cca 3–4 hodiny, dokud dort neztuhne (můžeme to urychlit vložením do mrazáku na 1–2 hodiny)
  6. Vychlazený dort nakrájíme a můžeme podávat