Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 787 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 29 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 2,9 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g
Změklou Heru nakrájíme na malé kousky, přidáme sladidlo DiaChrom, žloutky a utřeme. Střídavě vmícháme vlažné mléko a asi 2/3 mouky. Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce zapracujeme. Těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem a poklademe švestkami. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlou bublaninu posypeme sladidlem DiaChrom.
Energetická hodnota | 365 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 6 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,6 |
Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce. Zeleninu smícháme se všemi ostatními surovinami a vzniklou směs pomalu vaříme 25 - 35 minut. Horké dáváme do sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme asi 20 minut při 85 °C.
Do každé sklenice:
Energetická hodnota | 1079 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 25 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 2,5 |
Vejce ušleháme se sladidlem DiaChrom. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně). Jemnou třešňovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C 25-30 minut (podle typu trouby). Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat.
Energetická hodnota | 453 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 26 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 2,6 |