Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Nejnovější recepty se sladidlem DiaChrom


Panna cotta

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 842 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Cukry 4 g
Tuky 18 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,8
Suroviny

 

  • 500 ml 30% smetany ke šlehání
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 5 plátků jedlé želatiny
  • vanilkový lusk

Jahodový přeliv:

  • 300 g jahod
  • 5 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • limetková šťáva
  • meduňkové nebo mátové lístky
Postup
  1. Plátky želatiny namočíme do studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. 
  2. Smetanu, sladidlo DiaChrom a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně.
  3. Směs nalejeme do servírovacích mističek, které pak umístíme do ledničky minimálně na 4-5 hodin.
  4. Jahodový přeliv: jahody rozmačkáme, lehce rozvaříme a přidáme sladidlo DiaChrom a trochu limetkové šťávy. Jahodovým přelivem přelijeme ztuhlou panna cottu, dozdobíme kouskem jahody a lístkem máty nebo meduňky.

Banánové muffiny

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1165 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 31 g
Cukry 4 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,1
Suroviny
  • 270 g celozrnné špaldové mouky
  • 250 ml polotučného mléka
  • 100 ml řepkového oleje
  • 100 g banánů
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • 10 g loupaných mandlí
  • 25 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový lusk

 

Postup
  1. Vymícháme žloutky, sladidlo DiaChrom a olej.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Aby to šlo lépe, můžeme přidat špetku soli.
  3. Do žloutkové hmoty přidáme zrníčka z vanilkového lusku, rozmačkané banány, polovinu mouky a škrob. Lehce promícháme a střídavě přidáváme mléko a mouku. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
  4. Těsto dáme do formy na muffiny, ozdobíme mandlí a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C asi 20 minut.

Kulajda

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 273 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 7 g
Cukry 1 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,8
Suroviny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 350 g brambor
  • 125 ml smetany na vaření (12%)
  • 125 ml zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 15 g sladidla DiaChrom (sypkého modrého)
  • 2 hrsti sušených hřibů
  • 2 vrchovaté lžíce čerstvého kopru nebo 2 lžíce sterilovaného kopru
  • špetka kmínu
  • sůl
  • ocet podle chuti
  • vejce
Postup
  1. Houby vložíme do připraveného hrnce a zalejeme 1 litrem zeleninového vývaru.
  2. Chvíli povaříme a pak přisypeme kmín a nakrájené brambory. Vaříme, až jsou brambory skoro měkké, trvá to asi 15 minut.
  3. Ve smetaně na vaření rozkvedláme mouku, za stálého míchání vlejeme do polévky. Chvíli povaříme.
  4. Přidáme zakysanou smetanu, prohřejeme a přidáme kopr.
  5. Dochutíme solí, sladidlem DiaChrom a octem.
  6. Při podávání vkládáme do každé porce polévky jedno vařené nebo zastřené vejce.

Buchta s ananasem

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 960 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 22 g
Cukry 6 g
Tuky 14 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,2
Suroviny
  • 250 g polohrubé špaldové mouky
  • 240 g (cca 2 ks) rozmačkaných banánů
  • 200 g nakrájeného ananasu
  • 150 g mleté mrkve
  • 150 g řepkového oleje
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 25 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 6 g prášku do pečiva
  • 3 g jedlé sody
  • 3 vejce
  • špetka soli

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, sůl, jedlou sodu, sladidlo DiaChrom a dobře promícháme. Přidáme nasekané ořechy, rozmačkané banány, mrkev a na velmi malé kousky nakrájeného ananasu. Přidáme olej, vejce a promícháme. Dáme do formy a do předehřáté trouby. Pečeme asi hodinu při 170°C.

 


Palačinky s tvarohem

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 574 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 16 g
Cukry 4 g
Tuky 5 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,6
Suroviny
  • 300 ml polotučného mléka
  • 100 g polohrubé mouky
  • 1 vejce

Náplň:

  • 250 g tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 12 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)

Ostatní:

  • jablečný nebo jahodový džem
  • 1 kávová lžička skořice
  • 1 lžička sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • meduňkové nebo mátové lístky
Postup
  1. Do misky s mlékem zašleháme vejce a po částech přidáváme mouku, aby se netvořily žmolky.
  2. Na pánvi s malým množstvím rozehřátého oleje smažíme z obou stran palačinky.
  3. Tvaroh se zakysanou smetanou a sladidlem DiaChrom vyšleháme do hladkého krému.
  4. Vychladlé palačinky potřeme džemem, tvarohovou náplní a svineme.
  5. Takto připravené palačinky dáme na talíř, posypeme skořicí smíchanou s DiaChromem.
  6. Ozdobíme částí tvarohové náplně, na kterou položíme meduňkový nebo mátový lístek, případně dozdobíme kouskem libovolného ovoce.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - březen