Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Nejnovější recepty se sladidlem DiaChrom


Čokoládové muffiny

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1313 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 34 g
Cukry 5 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 220 g polohrubé mouky
  • 180 ml mandlového mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 70 g hořké čokolády (80%)
  • 40 g kakaa
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 banán

Poznámka: vrchovtá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Smíchejte mouku, kakao, sladidlo DiaChrom  a kypřicí prášek. Rozmixujte banán s mlékem, přidejte olej a promíchejte. Tekutou směs nalijte do sypké směsi a metličkou rozmíchejte těsto tak, aby v něm nebyly hrudky. Přidejte na kousky nalámanou čokoládu a znovu promíchejte.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo ji vymažte a vysypejte hrubou moukou. Pomocí lžíce nebo naběračky nalijte těsto do připravené formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 15 minut. Hotový moučník poznáte, když do něj zapíchnete špejli a těsto se na ni nelepí.


Velikonoční jidáše

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1318 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 37 g
Cukry 1 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml 12% smetany na vaření
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 40 g droždí
  • 130 g másla
  • 2 žloutky
  • kůra z 1 citrónu
  • špetka soli

Na potření :

  • 1 vejce

 

Postup

1. Mouku promícháme se solí, do vlažné smetany přidáme rozdrobené kvasnice a část sladidla DiaChrom - promícháme a přidáme k mouce.

2. Přidáme máslo, žloutky, zbytek sladidla DiaChrom, citrónovou kůru a řádně promísíme, až se těsto nelepí na stěny mísy.

3. Necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a vyvalujeme z nich válečky. Z válečků tvarujeme různé spirály a menší copy.

4. Troubu předehřejeme přibližně na 170-180 °C. Necháme ještě 15 minut kynout na pečícím papíru, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 20-25 minut.

5. Po vychladnutí lehce posypeme sladidlem DiaChrom.

 


Piškotový beránek

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 950 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 37 g
Cukry 1 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 170 g hrubé mouky
  • 40 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 2 PL horké vody
  • 4 vejce
  • šťáva a kůra z 1/2 citrónu

Poznámka: PL = polévková lžíce, vrchovatá polévková lžíce DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Žloutky vyšleháme se sladidlem DiaChromem do pěny. Postupně přimícháváme horkou vodu a citrónovou šťávu a kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně vmícháváme spolu s moukou do žloutkové pěny. Těsto nalijeme do formy silně vymazané a vysypané jemnou strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 až 40 minut.


Kefírové lívance

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 668 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 21 g
Cukry 4 g
Tuky 3 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,1

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny


Těsto:

  • 500 g kefírového mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

Náplň:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
Postup
  1. Smícháme mouku, sladidlo DiaChrom, jedlou sodu a sůl
  2. V kefíru rozšleháme vejce, postupně přisypáváme sypkou směs a vymícháme hladké těsto
  3. Na suché teflonové pánvi smažíme lívance z obou stran do zlatova
  4. Z tvarohu a DiaChromu vymícháme hladký krém
  5. Lívance potřeme tvarohovým krémem a můžeme ozdobit ovocem a čokoládovými hoblinami.

Krtkův dort

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 836 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 25 g
Cukry 6 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,5

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 350 ml mandlového mléka
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 60 g kokosového oleje
  • 40 g kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

 

Náplň

  • 3 banány (300 g)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky sypkého sladidla DiaChrom
  • lžička vanilkové esence
  • hořká čokoláda
  • Dr. Oetker Smeta-fix

 

Postup
  1. Smícháme všechny suroviny včetně mléka a rozpuštěného kokosového oleje, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  2. Korpus necháme vychladnout, po té ho vydlabeme a rozdrobené těsto si dáme stranou.
  3. Nakrájíme si banány a dáme je na korpus.
  4. Do misky si dáme vychlazené kokosové mléko (minimálně pár hodin by mělo být v lednici). Z plechovky použijeme jen tu tuhou část. Přidáme sladidlo DiaChrom, ztužovač šlehačky, vanilkovou esenci a vyšleháme.
  5. Smícháme s nastrouhanou čokoládou a opatrně dáme na korpus, který posypeme nadrobeným těstem a dáme vychladit do lednice.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - duben