Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Nejnovější recepty se sladidlem DiaChrom


Jahodový džem

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 453 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 26 g
Cukry 5 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,6
Suroviny
  • 500 g jahod
  • 120 g sypkého sladidla DiaChrom
  • 10 g Gelfixu klasik
Postup
  1. Jahody omyjeme a očistíme.
  2. Rozmačkané jahody dáme do kastrůlku, přidáme balíček Gelfixu klasik s 1 polévkovou lžící sladidla DiaChrom a za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Přisypeme zbytek sladidla DiaChrom, stále mícháme, povaříme asi 1 minutu a odstavíme.
  4. Ještě horké plníme do čistých, sterilních a suchých sklenic, ihned uzavřeme víčkem, opatrně obrátíme dnem vzhůru a položíme na prostřenou utěrku.
  5. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme.
  6. Uchováváme na chladném a temném místě.

 


Bezový sirup

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 283 kJ
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
Cukry 17 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 1,7
Suroviny
  • 20 květů černého bezu
  • 1 l vody
  • 1 citrón
  • 20 g kyseliny citrónové
  • 200 g sypkého sladidla DiaCromu (červený nebo modrý)

 

Postup

Vodu převaříme, necháme vychladnout a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Do sklenice vložíme květy bezu černého a nakrájený citrón na kolečka. Zalijeme vychladlou vodou, přikryjeme a necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den přecedíme přes plátýnko, vymačkáme, přidáme sladidlo DiaChrom a na mírném ohni zahříváme než se sladidlo úplně rozpustí. Nalijeme do lahve a uzavřeme. Ze sirupu děláme osvěžující limonádu.

Skladování: skladujeme v lednici


Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.

 


Čokoládové brownies

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 925 kJ
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 31 g
Cukry 9 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 250 g řeckého bílého jogurtu 0,3 % tuku
  • 90 g hladké mouky
  • 75 g čokolády
  • 60 g kakaa
  • 60 ml polotučného mléka
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 40 g nasekané čokolády
  • 1 lžička prášku do pečiva
Postup
  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme jogurt, mléko a promícháme
  2. Přidáme mouku, sladidlo DiaChrom, kakao, prášek do pečiva, nasekanou čokoládu a znovu promícháme
  3. Těsto nalejeme na plech vyložený pečicím papírem
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut, hotový moučník poznáme, když do něj zapíchneme špejli a těsto se na ni nelepí
  5. Po upečení brownies vyndáme a necháme vychladnout

Čokoládové muffiny

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1313 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 34 g
Cukry 5 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,4

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 220 g polohrubé mouky
  • 180 ml mandlového mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 70 g hořké čokolády (80%)
  • 40 g kakaa
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 banán

Poznámka: vrchovtá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Smíchejte mouku, kakao, sladidlo DiaChrom  a kypřicí prášek. Rozmixujte banán s mlékem, přidejte olej a promíchejte. Tekutou směs nalijte do sypké směsi a metličkou rozmíchejte těsto tak, aby v něm nebyly hrudky. Přidejte na kousky nalámanou čokoládu a znovu promíchejte.
Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo ji vymažte a vysypejte hrubou moukou. Pomocí lžíce nebo naběračky nalijte těsto do připravené formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 15 minut. Hotový moučník poznáte, když do něj zapíchnete špejli a těsto se na ni nelepí.


Velikonoční jidáše

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1318 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 37 g
Cukry 1 g
Tuky 15 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,7

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 500 g hladké mouky
  • 300 ml 12% smetany na vaření
  • 30 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 40 g droždí
  • 130 g másla
  • 2 žloutky
  • kůra z 1 citrónu
  • špetka soli

Na potření :

  • 1 vejce

 

Postup

1. Mouku promícháme se solí, do vlažné smetany přidáme rozdrobené kvasnice a část sladidla DiaChrom - promícháme a přidáme k mouce.

2. Přidáme máslo, žloutky, zbytek sladidla DiaChrom, citrónovou kůru a řádně promísíme, až se těsto nelepí na stěny mísy.

3. Necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta oddělujeme kousky a vyvalujeme z nich válečky. Z válečků tvarujeme různé spirály a menší copy.

4. Troubu předehřejeme přibližně na 170-180 °C. Necháme ještě 15 minut kynout na pečícím papíru, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 20-25 minut.

5. Po vychladnutí lehce posypeme sladidlem DiaChrom.

 

 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - červen