Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Nejnovější recepty se sladidlem DiaChrom


Cookies

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1905 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 51 g
Cukry 5 g
Tuky 24 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 5,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 1½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mořské soli
  • 60 g DiaChromu sypkého se sukralózou
  • 115 g rozpuštěného margarínu 
  • 60 g arašídového másla 
  • 6 lžic vody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 lžičky skořice 
  • 75 g hořké čokolády
Postup
  1. Smícháme všechny suroviny kromě čokolády, kterou nasekáme na kousky a přidáme až do umíchaného těsta.
  2. Z těsta vytvoříme stejně velké kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem a dáme na cca 10 minut vychladit do lednice.
  3. Rozehřejeme si troubu na 180°C a pečeme cca 15 minut.
  4. Hotové sušenky necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat.

Palačinky

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 700 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 32 g
Cukry 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 3,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky 
  • 500 ml polotučného mléka 
  • 25 g DiaChromu sypkého 
  • 1/2 lžičky soli 
  • Vanilková esence
Postup
  1. Hladkou mouku smícháme s mlékem, solí, DiaChromem, pár kapkami vanilkové esence a vyšleháme těsto tak, aby v něm nebyly hrudky.
  2. Pánev potřeme olejem, naběračkou nabereme těsto a nalijeme ho na pánev, kde ho opatrně rozprostřeme.
  3. Po chvilce palačinku otočíme, osmažíme i z druhé strany a sundáme z pánve. Pokud máme pánev s nepřilnavým povrchem, není nutné po každé palačince přidávat další olej.

Skořicové rolky

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1245 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g
Cukry 2 g
Tuky 10 g
Vláknina 4 g

Výměnné jednotky 4,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Těsto

  • 400 g celozrnné mouky
  • 120 ml mandlového mléka
  • 100 ml pomerančového džusu 
  • 10 g DiaChromu sypkého 
  • 30 ml kokosového oleje 
  • 1 balíček instantního droždí (7 g)
  • špetka soli

Náplň

  • 30 ml kokosového oleje
  • 20 g DiaChromu sypkého 
  • 40 g lžíce mleté skořice
Postup
  1. Rozmícháme si droždí s trochou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.
  2. Do robota pak přidáme všechny ostatní ingredience, zbytek mléka, kvásek, promícháme a necháme na teplém místě cca 90 minut kynout.
  3. Z těsta si vyválíme plát, který potřeme kokosovým olejem a posypeme naší směsí skořice a DiaChromu.
  4. Těsto zarolujeme, nakrájíme na stejné velké kousky a dáme do předem vymazaného pekáčku. Nezapomeneme potřít po stranách trochou oleje, aby se nám neslepily.
  5. Rolky necháme ještě chvilku kynout, zatímco si předehřejeme troubu na 180°C. Poté pečeme cca 30 - 40 minut a necháme vychladnout.

Pita chléb

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1078 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 46 g
Cukry 0 g
Tuky 5 g
Vláknina 5 g

Výměnné jednotky 4,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 400 g celozrnné mouky
  • 200 ml vody 
  • 7 g DiaChromu sypkého 
  • 20 ml olivového oleje  
  • 5 g soli 
  • 4 g instantního droždí 
Postup
  1. Rozmícháme si droždí s trochou vlažné vody a DiaChromu a necháme vzejít kvásek.
  2. Do robota pak přidáme všechny ostatní ingredience, zbytek vody, kvásek, promícháme a necháme na teplém místě cca hodinu minut kynout.
  3. Těsto si rozdělíme na 10 stejně velkých kuliček a necháme 20 minut odpočívat. Mezitím si rozpálíme troubu na 250°C.
  4. Jednotlivé kuličky těsta vyválíme do oválného tvaru, musí být hodně tenké, cca 0,5 cm.
  5. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 5 minut.

Pomerančové sušenky plněné čokoládou

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1719 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 46 g
Cukry 5 g
Tuky 22 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 4,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 115 g rozpuštěného másla
  • 100 ml pomerančové šťávy Relax
  • 60 g DiaChromu sypkého
  • 60 g tahini 
  • 50 g hořké čokolády 52%
  • 15 g lžičky pomerančové kůry
  • 10 g skořice
  • 10 ml vanilkového extraktu
  • 7 g prášku do pečiva
  • 5 g mořské soli
  • 3 g jedlé sody

 

Postup
  1. Smícháme všechny suroviny kromě čokolády, kterou přidáme až později.
  2. Z těsta vytvoříme stejně velké kousky, uděláme v ruce placičku a  zabalíme do ní kousek čokolády. Vytvoříme postupně kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem. Vychladíme na cca 10 minut v lednici.
  3. Rozehřejeme si troubu na 180°C a pečeme cca 15 minut.
  4. Hotové sušenky necháme chvilku vychladnout a můžeme si pochutnávat.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - květen