Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Recepty se sladidlem DiaChrom


Lotus Biscoff jablečný koláč

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1063 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 38 g
Cukry 9 g
Tuky 7 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,8

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 300 ml ovesného mléka
  • 3 jablka
  • 1 banán 
  • 50 g vegan másla
  • 20 g DiaChromu se sukralózou sypký 
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g lotusové pomazánky 

Na ozdobu: 

  • 90 g lotusové pomazánky 
  • 30 g nasekaných lískových ořechů 
Postup
  1. Rozmixujeme banán s mlékem a rozehřátým máslem.
  2. Nakrájíme si jablka na kousky. Smícháme v misce s rozmixovaným banánem a ostatními ingrediencemi, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 30 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  3. Rozehřejeme si lotusovou pomazánkou.
  4. Dort polejeme rozehřátou pomazánkou, posypeme oříšky dle chuti a necháme vychladnout.

Banánový perník

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1124 kJ
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 42 g
Cukry 9 g
Tuky 8 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,2

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Těsto

  • 400 g hladké mouky 
  • 3 banány
  • 25 g DiaChrom 
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 50 g másla 
  • 40 g lžíce kakaa
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 lžíce perníkového koření 
  • Lžička vanilkové esence 
  • Lžička citronové esence 

Na ozdobu

  • cca 50 g marmelády dle chuti 
  • 80 g hořké čokolády 
  • 30 g Lotus Biscoff pomazánky 
  • 20 g kokosu
Postup
  1. Rozmixujeme banány s mlékem, DiaChromem a rozehřátým máslem. Smícháme v misce s ostatními ingrediencemi, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 30 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  2. Perník necháme chvilku vychladnout vychladnout, po té ho pomažeme marmeládou.
  3. Rozehřejeme si čokoládu s lotusovou pomazánkou.
  4. Perník polejeme čokoládou, posypeme kokosem, a dáme někam do chladu, aby čokoláda trochu ztuhla.

 


Sýrové preclíky

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1012 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 43 g
Cukry 0 g
Tuky 4 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 4,3

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Těsto: 

  • 450 g hladké mouky 
  • 250 ml teplé vody 
  • 15 g Diachromu sypkého 
  • 2 lžičky soli
  • 20 g  másla 
  • 7 g sušeného droždí 

Na vaření preclíků:

  • Litr vody 
  • 50 g jedlé sody

Na ozdobu:

  • 50 g strouhané mozzarelly 

 

Postup
  1. Všechny suché ingredience smícháme, přilijeme vodu a hněteme těsto. Na závěr přidáme rozpuštěné máslo. 
  2. Mísu překryjeme utěrkou a ponecháme kynout po dobu cca hodinu.  
  3. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněné kuchyňské lince, rozdělíme na 8 částí a každou vytvarujeme do tvaru preclíku (když budete šikovnější než já, určitě se Vám to povede ?). 
  4. Preclíky dáme vařit po jednom na cca 30 sekund do vody s jedlou sodou.
  5. Poté je dáme na vymazaný plech a posypeme sýrem. Pečeme na 200°C cca 20 minut. 

Proteinové bagely

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 923 kJ
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 37 g
Cukry 2 g
Tuky 2 g
Vláknina 5 g

Výměnné jednotky 3,7

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny

Ingredience: na 8 větších bagelů 

  • 500 g celozrnné mouky 
  • 400 g řeckého jogurtu 
  • 75 g slunečnicového proteinu (nemusí být) 
  • 1 balení prášku do pečiva 
  • 2 lžičky soli
  • 4 g Diachromu sypkého 

 

Na potření:

  • 4 lžíce teplé vody 
  • 1 lžíce čekankového sirupu 
  • Semínka a sůl dle chuti 
Postup
  1. Všechny suché ingredience smícháme, přidáme jogurt hněteme těsto. 
  2. Těsto rozdělíme na  částí a každou vytvarujeme do tvaru bagelu. (Uděláme kuličku, placku, uprostřed propíchneme např. čínskou hůlkou a zatočíme)
  3. Potřeme vodou s čekankovým sirupem a posypeme semínky a solí. 
  4. Pečeme na 200°C cca 30 minut.

 


Dýňové latte

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 210 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 4 g
Cukry 3 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g

Výměnné jednotky 0,4

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 150 ml mandlového mléka
  • 50 ml silné horké kávy
  • 20 g dýňového pyré
  • 1 tableta sladidla DiaChrom (méně nebo více, záleží na vaší chuti, 1 tableta DiaChromu má sladivost 1 kostky cukru)
  • 1/2 kávové lžičky perníkového koření
  • na špičku nože vanilky
  • 20 g našlehané šlehačky
Postup
  1. Do sklenice na latte dáme na dno dýňové pyré.
  2. Uvaříme si silnější kávu a po stěně sklenice opatrně lijeme na pyré, tak aby se nám vrstvy nesmíchaly.
  3. Mléko svaříme se sladidlem DiaChrom a kořením a mícháme metličkou, aby bylo mléko pořádně našlehané.
  4. Našlehané mléko nalijeme do kávy.
  5. Ozdobíme šlehačkou a posypeme perníkovým kořením.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - listopad