Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Nejnovější recepty se sladidlem DiaChrom


Bublanina se švestkami

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 787 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 29 g
Cukry 5 g
Tuky 6 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,9

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 200 ml mléka
  • 80 g Hery
  • 2 vejce
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 500 g švestek

Poznámka: vrchovatá polévková lžíce (PL) DiaChromu sypkého je cca 12 g

Postup

Změklou Heru nakrájíme na malé kousky, přidáme sladidlo DiaChrom, žloutky a utřeme. Střídavě vmícháme vlažné mléko a asi 2/3 mouky. Z bílků ušleháme pevný sníh a se zbylou moukou smíchanou s práškem do pečiva lehce zapracujeme. Těsto rozetřeme do formy vyložené pečícím papírem a poklademe švestkami. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut. Vychladlou bublaninu posypeme sladidlem DiaChrom.


Uncle Bens

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 365 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 6 g
Cukry 2 g
Tuky 7 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 0,6
Suroviny
  • 500 g rajčat
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 500 g papriky červené
  • 500 g papriky zelené
  • 500 g cibule nahrubo
  • 1 kg cukety
  • 250 ml řepkového oleje
  • 30 ml sojové omáčky
  • 30 ml worcesteru
  • 20 g soli
  • 50 g sladidla DiaChrom (červený)

 

Postup

Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce. Zeleninu smícháme se všemi ostatními surovinami a vzniklou směs pomalu vaříme 25 - 35 minut. Horké dáváme do sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme asi 20 minut při 85 °C.


Klasické nakládané okurky

Suroviny
  • 1,5 l vody
  • 0,25 l octa
  • 50 g soli
  • 75 g cukru
  • 10 tablet sladidla DiaChrom

Do každé sklenice:

  • 2 snítky kopru
  • 6 koleček očištěné oloupané mrkve
  • 3 kolečka oloupané cibule
  • 5 kuliček černého pepře
  • 1 nové koření
  • 1 bobkový list
  • trochu hořčičného semínka
Postup
  1. Všechny ingredience na nálev povaříme, necháme vychladnout a scedíme
  2. Okurky přebereme, odstraníme stopky a zaschlé květy, opláchneme a necháme okapat
  3. Mrkev a cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka
  4. Do sklenic dáme kolečka mrkve a cibule, kopr, okurky, zalijeme nálevem a uzavřeme víčkem
  5. Sterilujeme asi 20 minut při 80 °C
  6. Sklenice vyndáme, opatrně obrátíme dnem vzhůru a pokládáme na prostřenou utěrku
  7. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme
  8. Uchováváme na chladném a temném místě 

 


Třešňová bublanina

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1079 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 25 g
Cukry 4 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,5
Suroviny
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 ml polotučného mléka
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 4 vejce
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g vypeckovaných třešní
Postup

Vejce ušleháme se sladidlem DiaChrom. Přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a znovu šleháme, dokud nám nevznikne hladké těsto. Těsto na bublaninu vylijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Nahoru přidáme ovoce (vypeckované třešně). Jemnou třešňovou bublaninu pečeme zhruba na 180 °C 25-30 minut (podle typu trouby). Po upečení stačí jemnou třešňovou bublaninu nakrájet a podávat.


Jahodový džem

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 453 kJ
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 26 g
Cukry 5 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 2,6
Suroviny
  • 500 g jahod
  • 120 g sypkého sladidla DiaChrom
  • 10 g Gelfixu klasik
Postup
  1. Jahody omyjeme a očistíme.
  2. Rozmačkané jahody dáme do kastrůlku, přidáme balíček Gelfixu klasik s 1 polévkovou lžící sladidla DiaChrom a za stálého míchání přivedeme k varu.
  3. Přisypeme zbytek sladidla DiaChrom, stále mícháme, povaříme asi 1 minutu a odstavíme.
  4. Ještě horké plníme do čistých, sterilních a suchých sklenic, ihned uzavřeme víčkem, opatrně obrátíme dnem vzhůru a položíme na prostřenou utěrku.
  5. Po vychladnutí sklenice obrátíme a otřeme.
  6. Uchováváme na chladném a temném místě.

 

 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - září