Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Recepty se sladidlem DiaChrom


Nepečený čokoládový dort

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1754 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 20 g
Cukry 7 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g

Výměnné jednotky 2

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 300 ml kokosového mléka (z plechovky, zhruba 3/4 plechovky)
  • 200 g hořké čokolády
  • 300 g mletých mandlí
  • 55 g kakaového prášku
  • 25 g sypkého sladidla DiaChrom (červeného nebo modrého)
  • 30 ml roztaveného kokosového oleje (cca 3 PL lžíce)
Postup
  1. Kokosové mléko zahřejeme na mírném ohni
  2. Přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí
  3. Do mísy dáme mleté mandle, kakaový prášek, sladidlo DiaChrom, kokosový olej a mícháme až se směs spojí
  4. Směs vysypeme do dortové formy a přitlačíme tak, aby se nám vytvořil korpus
  5. Na takto připravený korpus nalijeme čokoládovou hmotu a vložíme do lednice na cca 3–4 hodiny, dokud dort neztuhne (můžeme to urychlit vložením do mrazáku na 1–2 hodiny)
  6. Vychlazený dort nakrájíme a můžeme podávat

České buchty

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1210 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 35 g
Cukry 2 g
Tuky 13 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,5

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 350 g hladké mouky
  • 150 g celozrnné mouky 
  • 260 ml mandlového mléka 
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou 
  • 130 g másla 
  • 7 g sušeného droždí
  • 10 g skořice
  • Pár kapek vanilkové esence  
  • Špetka soli

Náplň:

  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 15 g sypkého sladidla DiaChrom
  • 2 žloutky
  • 20 g rozpuštěného či změklého másla
  • špetku soli

  • 15 ml oleje na vymazání formy
Postup
  1. Rozmícháme si droždí s trochou vlažného mléka a trochou DiaChromu a necháme vzejít kvásek.
  2. Do robota pak přidáme všechny ostatní ingredience, zbytek mléka a DiaChromu, kvásek, promícháme a necháme na teplém místě cca 90 minut kynout.
  3. Náplň vytvoříme tak, že si rozmixujeme tvaroh s žloutky, Diachromem, máslem a špetkou soli.
  4. Těsto rozdělíme na 20 stejně velkých kusů. uděláme v ruce čtvereček, dáme cca lžičku nebo dvě naší náplně, spojíme rohy, ucpeme všechny mezery a dáme do předem vymazaného pekáčku. Nezapomeneme potřít buchty po stranách trochou oleje, aby se nám neslepily.
  5. Buchty necháme ještě chvilku kynout, zatímco si předehřejeme troubu na 180°C. Poté pečeme tak 30 - 40 minut a necháme vychladnout.

Sladké rohlíčky plněné čokoládou

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1288 kJ
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 46 g
Cukry 4 g
Tuky 10 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 4,6

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Těsto

  • 400 g hladké mouky 
  • 200 ml sójového mléka 
  • 30 g DiaChromu sypkého 
  • 50 g rozpuštěného margarinu 
  • 7 g sušeného droždí 
  • špetka soli

Náplň

  • 80 g čokolády 

Na potření

  • 20 ml sójového mléka 
  • 10 ml čekankového sirupu
  • 10 g plátků mandlí na ozdobu 
Postup
  1. Do robota přidáme všechny ingredience, kromě rozpuštěného margarínu a promícháme.
  2. Přidáme margarín, znovu promícháme a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
  3. Těsto rozdělíme na 8 stejných částí, ze kterých vyválíme kuličky.
  4. Každou kuličku vyválíme do tvaru trojúhelníku a zabalíme do ní kostičku čokolády (10 g), takže nám vznikne rohlík.
  5. Rohlíky přikryjeme utěrkou a necháme ještě chvilku kynout, zatímco si předehřejeme troubu na 200 °C. Poté potřeme mlékem s čekankovým sirupem a posypeme mandlemi. Pečeme cca 15 minut.

Cookies

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1905 kJ
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 51 g
Cukry 5 g
Tuky 24 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 5,1

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 1½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička mořské soli
  • 60 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou (červený)
  • 115 g rozpuštěného margarínu 
  • 60 g arašídového másla 
  • 6 lžic vody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 4 lžičky skořice 
  • 75 g hořké čokolády
Postup
  1. Smícháme všechny suroviny kromě čokolády, kterou nasekáme na kousky a přidáme až do umíchaného těsta.
  2. Z těsta vytvoříme stejně velké kuličky, které dáme na plech s pečícím papírem a dáme na cca 10 minut vychladit do lednice.
  3. Rozehřejeme si troubu na 180°C a pečeme cca 15 minut.
  4. Hotové sušenky necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat.

Tiramisu

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 830 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 22 g
Cukry 8 g
Tuky 11 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,2

Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Krém:

  • 400 g hedvábné tofu
  • 400 ml kokosového mléka (1 plechovka, tuhá část)
  • 25 ml kokosového oleje
  • 20 g sypkého sladidla DiaChrom
  • lžička Vanilkové esence

Ostatní:

  • 400 g máslových sušenek
  • 250 ml silného espressa
  • 25 ml Amaretta

 

Postup
  1. Uvaříme si silný šálek espressa, přilijeme do něj Amaretto a necháme vychladnout.
  2. Všechny ingredience na krém dáme do mixéru a mixujeme.
  3. Sušenky postupně namáčíme do espressa a vrstvíme - namočené sušenky, krém, sušenky, krém. Zakončíme krémem a posypeme kakaem.
  4. Dáme vychladit na alespoň 3 hodiny do lednice a můžeme podávat.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - březen