Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace

Ne Souhlasím
Sladidlo DiaChrom
CZ ▼
Víc než jen sladidlo...     Žádejte v lékárnách

Recepty se sladidlem DiaChrom


Borůvkový crumble s vanilkovým pudingem

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 893 kJ
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 25 g
Cukry 2 g
Tuky 11 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 2,5

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Korpus:

  • 180 g ovesné mouky 
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 ml rozehřáteho kokosového oleje 
  • 30 g DiaChromu sypkého 
  • 25 g vanilkového proteinu 
  • Lžička vanilkové esence
  • Špetka soli 

Puding:

  • 500 ml mandlového mléka 
  • 1 balení vanilkového pudingu
  • 10 g DiaChromu sypkého 

Borůvkový džem: 

  • 250 g borůvek 
  • 15 g DiaChromu sypkého 
  • 25 g chia semínek 
  • Citronová šťáva 
Postup
  1. Smícháme všechny ingredience na korpus, odebereme cca 1/3 a zbytek pečlivě přitlačíme na dno pekáčku s pečícím papírem.
  2. Puding uvaříme podle návodu na obalu a nalijeme na korpus.
  3. Borůvky zahřejeme s DiaChromem, chia semínky a citronovou šťávou, dokud nám nevznikne džem. Hotový džem nalijeme na puding a posypeme nadrobeným zbytkem korpusu.
  4. Pečeme na 180°C cca 20 - 25 minut. Poté dáme vychladit. Skladujeme v lednici.

 

 

E = 893 kJ, B = 5 g, S = 25 g, C = 2 g, T = 11 g, Vl = 3 g


Banánový milkshake

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 370 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 14 g
Cukry 11 g
Tuky 2 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 1,4

Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.

Suroviny
  • 400 g banánu (2ks)
  • 350 ml sójového mléka
  • 25 g arašídového másla
  • 25 g kakaa
  • dle chuti sypké sladidlo DiaChrom (červený nebo modrý)
Postup
  1. Banány nakrájíme na kousky a dáme přes noc do mrazáku.
  2. Do mixéru dáme zmražené banány, sójové mléko, arašídové máslo, kakao, sladidlo DiaChrom a rozmixujeme.
  3. Takto připravený milkshake nalejeme do sklenic a podáváme.

Jahodové muffiny s čokoládou

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1194 kJ
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 34 g
Cukry 8 g
Tuky 15 g
Vláknina 3 g

Výměnné jednotky 3,4

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 220 g polohrubé mouky
  • 40 g DiaChromu sypkého se sukralózou
  • 100 g jahod 
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 200 ml mandlového mléka
  • 1 banán
  • 70 g hořké čokolády 

 

Postup
  1. V míse smícháme mouku, DiaChrom a prášek do pečiva.
  2. V jiné míse rozmačkáme banán, přidáme mléko, olej a smícháme všechny ingredience.
  3. Přidáme na kousky nakrájené jahody a nasekanou čokoládu.
  4. Těsto nalijeme do formy vyložené papírovými košíčky. Pečeme při 200 °C cca 10 - 15 minut. Špejlí zkontrolujeme, zda jsou hotové.

 


Krtkův dort

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 836 kJ
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 25 g
Cukry 6 g
Tuky 10 g
Vláknina 1 g

Výměnné jednotky 2,5

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 350 ml mandlového mléka
  • 50 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 60 g kokosového oleje
  • 40 g kakaa
  • 1 kypřicí prášek do pečiva

 

Náplň

  • 3 banány (300 g)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžičky sypkého sladidla DiaChrom
  • lžička vanilkové esence
  • hořká čokoláda
  • Dr. Oetker Smeta-fix

 

Postup
  1. Smícháme všechny suroviny včetně mléka a rozpuštěného kokosového oleje, nalijeme do formy a dáme péct na 180°C cca 25 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové.
  2. Korpus necháme vychladnout, po té ho vydlabeme a rozdrobené těsto si dáme stranou.
  3. Nakrájíme si banány a dáme je na korpus.
  4. Do misky si dáme vychlazené kokosové mléko (minimálně pár hodin by mělo být v lednici). Z plechovky použijeme jen tu tuhou část. Přidáme sladidlo DiaChrom, ztužovač šlehačky, vanilkovou esenci a vyšleháme.
  5. Smícháme s nastrouhanou čokoládou a opatrně dáme na korpus, který posypeme nadrobeným těstem a dáme vychladit do lednice.

Blondies

Výživové údaje ve 100 g:
Energetická hodnota 1197 kJ
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 38 g
Cukry 4 g
Tuky 11 g
Vláknina 2 g

Výměnné jednotky 3,8

Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.

Suroviny
  • 300 g hladké mouky
  • 300 ml mandlového mléka
  • 35 g sypkého sladidla DiaChrom se sukralózou
  • 50 g ovesných vloček
  • 60 g kokosového oleje
  • 50 g vanilkového proteinu 
  • 50 g čokoládových peciček
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • Lžička vanilkové esence
Postup
  1. Smícháme všechny suroviny včetně mléka a rozehřátého kokosového oleje, čokoládových peciček (pár necháme na posyp) a nalijeme do formy.
  2. Dáme péct na 160°C na cca 40 minut. Špejlí ověříme, jestli je těsto hotové. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
 

zajímavý článek

Baner pro kategorii Recepty - červen