Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 1285 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 53 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 5,3 |
Na potření:
Na bílkovou polevu:
Poznámka:
Recept inspirován kuchařkou Cesta z těsta od Petry Burianové
Energetická hodnota | 534 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 23 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 2,3 |
Energetická hodnota | 1282 kJ |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 34 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 16 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 3,4 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Náplň:
Na potření:
Energetická hodnota | 1177 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 29 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 16 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 2,9 |
Vejce ušleháme se sladidlem DiaChrom. Přidáme rozpuštěné máslo, olej, polohrubou mouku se sodou a skořicí. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Těsto smícháme s jablky. Na vymazaný a vysypaný plech dáme připravné těsto. Pečeme na 170 °C přibližně 25 minut.
Energetická hodnota | 999 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 30 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 3,0 |
Energetická hodnota | 216 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 13 g |
Cukry | 8 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,3 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.