Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 668 kJ |
Bílkoviny | 11 g |
Sacharidy | 21 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 2,1 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Těsto:
Náplň:
Energetická hodnota | 283 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
Cukry | 17 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 1,7 |
Vodu převaříme, necháme vychladnout a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Do sklenice vložíme květy bezu černého a nakrájený citrón na kolečka. Zalijeme vychladlou vodou, přikryjeme a necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den přecedíme přes plátýnko, vymačkáme, přidáme sladidlo DiaChrom a na mírném ohni zahříváme než se sladidlo úplně rozpustí. Nalijeme do lahve a uzavřeme. Ze sirupu děláme osvěžující limonádu.
Skladování: skladujeme v lednici
Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.
Energetická hodnota | 392 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 14 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 1,4 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 533 kJ |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 17 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,7 |
Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 1754 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 20 g |
Cukry | 7 g |
Tuky | 36 g |
Vláknina | 6 g |
Výměnné jednotky | 2 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 370 kJ |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 14 g |
Cukry | 11 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 1,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 1106 kJ |
Bílkoviny | 14 g |
Sacharidy | 31 g |
Cukry | 10 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 3,1 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Na ozdobu
Energetická hodnota | 1006 kJ |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 30 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 9 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 3,0 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Těsto:
Na smažení:
Na potření:
Energetická hodnota | 830 kJ |
Bílkoviny | 3 g |
Sacharidy | 22 g |
Cukry | 8 g |
Tuky | 11 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 2,2 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Krém:
Ostatní:
Energetická hodnota | 700 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 32 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 3,2 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 2090 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 52 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 282 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 13 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 1 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,3 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 535 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 16 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 4 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 1,6 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Rajčatová omáčka:
Dle chuti:
Houbová omáčka:
Ostatní:
Energetická hodnota | 656 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 28 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 2,8 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Nutriční hodnoty platí pouze pro samotné lívance.
Energetická hodnota | 928 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 37 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 3,7 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 210 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 1426 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 31 g |
Cukry | 9 g |
Tuky | 20 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 3,1 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Korpus:
Vanilkový krém:
"Karamel":
Čokoládová poleva:
Energetická hodnota | 1040 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 30 g |
Cukry | 22 g |
Tuky | 13 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 3 |
Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 590 kJ |
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 24 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 3 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 2,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Na posypání:
Energetická hodnota | 508 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 13 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,3 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Náš tip: Merenda je vynikající i k palačinkám, lívancům nebo jen tak pro osvěžení.
Energetická hodnota | 225 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 9 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,9 |
Na sádle podusíme cibuli nakrájenou na libovolné kousky. Až cibule zesklovatí a trochu změkne, přidáme k ní nastrouhanou cuketu
a veškeré přísady. Celou směs 15 minut dusíme a promícháme, aby se nám směs nepřipálila. Podle chuti můžeme ještě přisolit, případně dosladit sladidlem DiaChrom. Naplníme do sklenic a sterilujeme při 85 stupních asi 15-20 minut. Sklenice necháme vychladnout
a uložíme je na chladné místo. Směs je výborná jak na topinky, tak i pod maso nebo ji lze použít jako omáčku na těstoviny, nebo jako pochoutku s pečivem.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 119 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 7 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 0,7 |
Do vody vložíme bylinky a vodu přivedeme k varu, přidáme sladidlo Diachrom a vaříme asi 5 minut na mírném ohni. Svařené bylinky přikryjeme pokličkou a necháme odstát 30 minut. Potom přecedíme přes plátýnko a sirup pro přípravu limonády je hotový.
Do perlivé vody nalijeme sirup, ochutíme šťávou z citrónu, přidáme čerstvé květy levandule, lístky máty a meduňky, na plátky nakrájený citrón a pomeranč a samozřejmě nezapomeneme na led.
Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.
Energetická hodnota | 283 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 17 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Výměnné jednotky | 1,7 |
Vodu převaříme, necháme vychladnout a rozpustíme v ní kyselinu citrónovou. Do sklenice vložíme květy sedmikrásky a nakrájený citrón na kolečka. Zalijeme vychladlou vodou, přikryjeme a necháme louhovat 24 hodin při pokojové teplotě. Druhý den přecedíme přes plátýnko, vymačkáme, přidáme sladidlo DiaChrom a na mírném ohni zahříváme než se sladidlo úplně rozpustí. Nalijeme do lahve a uzavřeme. Ze sirupu děláme osvěžující limonádu, můžeme ho nalít do tvořítka na led, nechat zmrazit a použít ho na ochalzení nápoje, nebo používáme na oslazení čaje.
Skladování: skladujeme v lednici, nebo pro delší uchování v mrazáku.
Výživové údaje a doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících 100 ml sirupu.