Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 480 kJ |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 3 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,3 |
Pro diabetiky vhodné při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Nálev:
Energetická hodnota | 770 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 12 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 14 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 1,2 |
Uvařenou zeleninu, okurky a cibuli nakrájíme na menší kostky, přidáme sůl, pepř, sladidlo DiaChrom, ocet a majonézu. Všechny suroviny promícháme a necháme v chladu uležet.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 705 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 10 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 13 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1 |
Uvařenou zeleninu, okurky a jablka nakrájíme na menší kostky přidáme hrášek, majonézu a vše důkladně promícháme. Přidáme citrónovou šťávu, ocet, sladidlo DiaChrom, sůl, pepř a worchester. Znovu promícháme a dáme vychladit.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 380 kJ |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 6 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 150 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 7 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,7 |
Nálev:
Poznámka: PL = polévková lžíce
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji. Kopr pokrájíme na drobno, přidáme ke zpěněné cibulce, zalijeme připraveným nálevem, necháme vychladnout a přidáme k pokrájenému zelí. Důkladně promícháme. Salát dáme vychladit. Podáváme k minutkám, pečeným masům ...
Nálev: ve vodě rozpustíme sladidlo DiaChrom, přidáme ocet a sůl.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 90 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Nálev:
Poznámka: PL = polévková lžíce
Zeleninu pokrájíme na malé kousky a osolíme. Ve vodě rozpustíme sladidlo DiaChrom a přidáme ocet. Nálevem zeleninu zalijeme, posypeme kořením a promícháme.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 220 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 10 g |
Cukry | 8 g |
Tuky | 1 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 1 |
Nálev:
Poznámka: PL = polévková lžíce
Červené zelí nakrájíme na jemné nudličky, spaříme vařící vodou a necháme okapat a vychladnout. Vinné hrozny rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme a smícháme s připraveným zelím. Přidáme nálev, vše opatrně smícháme a dáme vychladit. Podáváme k pečeným masům nebo samotné pro osvěžení.
Nálev: v octu rozpustíme tablety sladidla DiaChrom, přidáme olej a trochu soli.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 352 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 8 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,8 |
Na dochucení:
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce je smícháme s posekanými ořechy, brusinkami, koprem a zakysanou smetanou. Dochutíme solí, sladidlem DiaChrom a citrónovou šťávou.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.