Rádi bychom se Vám připomínali reklamou na jiných webech, abyste na nás nezapomněli. Souhlasíte? Další informace
Ne SouhlasímEnergetická hodnota | 453 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 26 g |
Cukry | 5 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 2,6 |
Do každé sklenice:
Energetická hodnota | 216 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 13 g |
Cukry | 8 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,3 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 255 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 14 g |
Cukry | 9 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 1,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Mezi pečeným a vařeným pyré je velký rozdíl – pečené obsahuje méně vody, takže je hustší, voňavější a také je chuťově výraznější, protože obsažený cukr do jisté míry karamelizuje.
Jablečné pyré používáme do těsta na lívance, různých moučníků, náplní ... Podle chuti můžeme dosladit tabletovým nebo sypkým sladidlem DiaChrom.
Energetická hodnota | 365 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 6 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 7 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,6 |
Zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do velkého hrnce. Zeleninu smícháme se všemi ostatními surovinami a vzniklou směs pomalu vaříme 25 - 35 minut. Horké dáváme do sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme asi 20 minut při 85 °C.
Energetická hodnota | 152 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 8 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,8 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 144 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 3 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,3 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Papriky opláchněte, osušte, zbavte stopek a jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Ty narovnejte do sklenic, máte-li různobarevné, můžete střídat barevné vrstvy. Na nálev smíchejte všechny ingredience a dejte vařit kromě cibule, kterou oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte ke konci. Nálev ještě chvíli povařte, sceďte a pak jim zalijte paprikové proužky ve sklenicích. Zavíčkujte a sterilujte asi 20 minut při teplotě 85 °C.
Energetická hodnota | 334 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 17 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 1,7 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Mezi pečeným a vařeným pyré je velký rozdíl – pečené obsahuje méně vody, takže je hustší, voňavější a také je chuťově výraznější, protože obsažený cukr do jisté míry karamelizuje.
Dýňové pyré používáme do těsta na lívance, různých moučníků, náplní, na polévky, omáčky, do nápojů, ... Podle chuti můžeme dosladit tabletovým nebo sypkým sladidlem DiaChrom.
Energetická hodnota | 546 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 33 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 3,3 |
Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 546 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 33 g |
Cukry | 4 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 3,3 |
Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 445 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 25 g |
Cukry | 6 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 3 g |
Výměnné jednotky | 2,5 |
Vhodné pro diabetiky při dodržení požadované hodnoty výměnných jednotek.
Energetická hodnota | 250 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 14 g |
Cukry | 9 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 1,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 167 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 12 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 4 g |
Výměnné jednotky | 1,2 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Energetická hodnota | 63 kJ |
Bílkoviny | 0 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 2 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Nálev:
Do každé sklenice:
Do každé sklenice:
Do sklenic rozdělte zeleninu a koření, na ně naskládejte okurky a navrch dejte snítku kopru. Suroviny na nálev svařte v hrnci, nechejte chvilku vychladnout a zalijte jím okurky. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při teplotě 85 °C.
Do každé sklenice:
Vše naskládáme do sklenice, doplníme okurkami. Lák do sklenice dáváme studený, zavíčkujeme a necháme v páře vařit 8 - 10 minut. Sklenice s okurkami necháme v hrnci do vychladnutí.
Energetická hodnota | 169 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 6 g |
Cukry | 3 g |
Tuky | 1 g |
Vláknina | 1 g |
Výměnné jednotky | 0,6 |
Zeleninu nakrájíme na větší kousky, dáme do většího hrnce, přidáme vodu, ocet, olej a vaříme asi 15 minut. Horké dáváme do sklenic a zavíčkujeme. Sterilujeme asi 15 minut.
Výživové doporučení (vhodné pro diabetiky) se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek odpovídajících porci o hmotnosti 100 g.
Energetická hodnota | 178 kJ |
Bílkoviny | 1 g |
Sacharidy | 7 g |
Cukry | 0 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,7 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Nálev:
Energetická hodnota | 102 kJ |
Bílkoviny | 2 g |
Sacharidy | 4 g |
Cukry | 1 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 2 g |
Výměnné jednotky | 0,4 |
Výživové doporučení vhodné pro diabetiky se vztahuje k hodnotě výměnných jednotek ve 100 g porci.
Nálev na 750 ml vody: